Profesii

Criză de candidaţi la ASE: teamă de concurs sau cariera în economie şi-a pierdut atractivitatea?

Criză de candidaţi la ASE: teamă de concurs sau...

Autor: Corina Mirea

25.07.2013, 11:00 4699
Academia de Studii Economice (ASE), una din cele mai prestigioase universităţi de stat, care şcolarizează aproximativ 23.000 de studenţi anual, are probleme cu ocuparea lo­cu­rilor scoase la concurs în sesiunea de admitere la studiile de licenţă din această vară, după ce numai doar 3.360 de tineri s-au înscris în cursa pentru cele 5.200 de locuri la buget şi cu taxă.
 
„Este evident că unul dintre motivele principale pentru care avem un număr mai mic de studenţi înscrişi decât locuri scoase la concurs este reintroducerea examenului de admitere. Nu regretăm decizia de a organiza examenul, pentru că ne dorim calitate şi nu cantitate în ceea ce priveşte viitorii studenţi“, spune Pavel Năstase, rectorul ASE.
 
Începând cu anul universitar 2011, conducerea ASE a decis eliminarea exa­menului de admitere în primul an de facultate, pe motiv că selecţia candidaţilor aducea mai puţini înscrişi la locurile cu taxă, după cum spuneau reprezentanţii facultăţii la momentul respectiv. Deşi în perioada în care tinerii absolvenţi de bacalaureat nu mai erau nevoiţi să dea examen de admitere, ASE a înregistrat înscrieri-record, cozile de candidaţi veniţi la înscriere ajungând până în stradă, anul acesta conducerea instituţiei a decis reintroducerea examenului.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 25.07.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.