Profesii

Portretul-robot al disponibilizatului

Portretul-robot al disponibilizatului
02.11.2010, 21:04 30

Principiul "cei mai slabi sunt primii care pleacă" se aplică încontinuare, dar ceva mai rafinat decât în 2009. Specialiştii înresurse umane recomandă celor care nu sunt siguri de jobul lor săfacă tot ce pot pentru a-şi îmbunătăţi performanţele, scrieGândul.

Nu trebuie să întârzii la serviciu, să refuzi să te achiţi desarcini sau să te cerţi cu şeful ca să fii dat afară, pentru căpuţini mai sunt cei care îşi permit să-şi rişte postul pentrumotive puerile. Din contră, cel mai probabil, românii care îşipierd jobul acum sunt cei care nu au reuşit să-şi facă treabaconform criteriilor de performanţă ale companiei, explicăspecialiştii în resurse umane.

"Principiul <cei mai slabi sunt primii care pleacă> se aplicăîn continuare, dar ceva mai rafinat. După valul de disponibilizăridin 2009, când reducerile de personal s-au făcut haotic iarcompaniile au tăiat, pur şi simplu, patronii au avut timp săimplementeze sisteme de evaluare a performanţelor", a declaratpentru gândul Corina Diaconu, managing director la compania ABCHuman Capital, specializată în servicii de recrutare şi consultanţăpe resurse umane. Citiţi mai mult despre portretul-robot al disponibilizatului pewww.gandul.info