Profesii

Şcoala Europeană îşi face un liceu privat în fostul sediu al Ambasadei Siriei

Autor: Adelina Mihai

29.05.2012, 13:29 1081

Şcoala Europeană Bucureşti, una din cele mai cunoscute şcoli private de pe piaţa locală, a închiriat fostul sediu al Ambasadei Siriei (Lascăr Catargiu nr. 50), o vilă folosită de ambasadă timp de peste 10 ani. Închirierea a fost intermediată de compania imobiliară ESOP Consulting.

"În această lună am intermediat două tranzacţii pentru unităţile private de învăţământ: închirierea unei vilei de 728 mp, din zona Victoriei, de către Şcoala Europeană Bucureşti, care intenţionează să o amenajeze într-un liceu privat şi închirierea unei vile de 210 mp, în zona Cotroceni, de către Injoy, un after-school, cu şcoală de vară. Astfel, numai în ultimii doi ani am primit un număr dublu de cereri, venite atât din partea unor instituţii de învăţământ privat care se înfiinţează, cât şi a altora care se extind", a spus Alexandru Petrescu, manager al companiei imobiliare ESOP Consulting.

Clădirea în care va funcţiona viitorul liceu al Şcolii Europeane Bucureşti, unde învaţă copiii executivilor de top români şi străini, a fost construită în 1910 şi a stat mult timp în patrimoniul RAPPS, fiind retrocedată foştilor proprietari abia anul trecut. În total, vila are o suprafaţă închiriabilă de 728 mp. În prezent, la Şcoala Europeană învaţă 270 de elevi în 20 de clase, înscrişi la toate ciclurile de învăţământ: primar, gimnazial şi liceu.

Vila din zona Cotroceni, închiriată Injoy, se va deschide în luna iunie şi va oferi servicii educaţionale before & after-school, summer-school şi alte cursuri.