Profesii

Studiu al Deloitte: Oamenii din IT încep să fie aduşi la şedinţele de strategie

Autor: Adrian Seceleanu

01.02.2011, 23:50 106

Directorii departamentelor IT din companiile locale au începutsă fie invitaţi din ce în ce mai des la şedinţele de conducere saustrategie, alături de şefii unor divizii precum cele comerciale saude marketing, pe măsură ce tehnologia a început să devină din ce înce mai importantă în activitatea firmelor, potrivit unui studiurealizat de compania de consultanţă Deloitte.

Studiul este realizat la nivel global, iar în Româniachestionarele au fost completate de 50 de manageri IT, potrivitdatelor comunicate de firma de consultanţă.

"Răspunsurile arată că alinierea IT-ului la nevoile de businesseste un proces în derulare care urmăreşte să susţină în totalitateperformanţa companiei. Cu cât IT-ul are un rol mai important înstrategia de business şi cu cât aceste două componente secoordonează mai bine, cu atât rezultatele organizaţiei în faţaconcurenţei vor fi mai bune", a declarat Andrei Ionescu, directorenterprise risk services, Deloitte România.

Studiul realizat de Deloitte arată că în România rolul şiresponsabilitatea funcţiei de securitate a informaţiei suntdefinite din ce în ce mai clar, iar companiile includ înorganigramă funcţii de profil. "Doar o mică parte din companii nuau această funcţie în prezent, faţă de acum câţiva ani. Directorulde IT este un participant activ la întâlnirile de board şi demanagement."

Totuşi, jumătate din participanţii la studiu recunosc că încompania lor nu există un manager responsabil cu protecţiainformaţiei sau o poziţie similară, deşi 68% din ei sunt de acordcă securitatea şi protecţia informaţiilor sunt de importanţă foartemare pentru orice business.

"Din experienţa Deloitte, interesul în acest sens este încreştere, mai ales în companiile mari, multinaţionale, undesolicitarea acestei funcţii este impusă prin politicagrupului."