ZF 24

Cum este posibil? Un olandez a arătat că putem fi literalmente cu capul în nori - GALERIE FOTO

Cum este posibil? Un olandez a arătat că putem fi literalmente cu capul în nori - GALERIE FOTO

Cum este posibil?

Autor: Paul Comsa

17.03.2012, 16:52 758

Ce aţi zice de un nor în sufragerie? Nu, nu este o glumă, ci ultima creaţie a unui artist olandez care a reuşit să reproducă un nor într-o cameră. Berndnaut Smilde a demonstrat că norii pot fi formaţi şi într-un spaţiu închis, cu ajutorul unui generator de fum şi a unor materiale care au fost în prealabil umezite, scrie Daily Mail.

Artistul spune că ideea lui s-a născut din pasiunea sa pentru nori, iar de la dorinţă până la "fabricarea" propriului nor artificial n-a mai fost decât un pas.

"Mi-am imaginat că mă plimb pe coridorul larg al unui muzeu cu pereţii goi. În centrul încăperii se afla un nor cenuşiu. Atunci am realizat că vreau să creez o imagine foarte clară a unui nor, să ilustrez clişeul de a avea ghinion atunci când ai un nor deasupra ta", explică Smilde.

Norii lui Smilde au o viaţă de numai câteva secunde, iar singura cale pentru ca oamenii să creadă minunea este să o imortalizeze în fotografii. Artistul a expus deja primele fotografii cu norii artificiali în 2010.

Totuşi, există mulţi contestatari care susţin că olandezul a trucat experimentul. De aceea, olandezul vrea să "fabrice" o furtună cu mai mulţi nori, care să dureze mai multă vreme.