ZF 24

Forty Management, dezvoltator imobiliar fondat de Lucian Azoiţei, va deschide primul hotel sub brandul Swissôtel din Ungaria, în baza unui parteneriat cu grupul francez Accor, în cadrul viitorului complex Lagoon City din Budapesta

Forty Management, dezvoltator imobiliar fondat de Lucian...

Autor: Roxana Rosu

28.05.2024, 12:04 403

Forty Management, dezvoltator imobiliar fondat de Lucian Azoiţei, va deschide primul hotel sub brandul Swissôtel din Ungaria, în baza unui parteneriat cu grupul francez Accor, unitatea urmând să fie deschis în 2028 în cadrul complexului Lagoon City din Budapesta.

Swissôtel Budapest Lagoon va avea 200 de camere şi apartamente cu vedere la o lagună artificială care va fi amenajată pe malul Dunării, cu o suprafată de 10.000 mp de apă şi 3.500 mp de plajă. Ansamblul va fi amplasat pe malul estic al unui braţ secundar al Dunării, în cartierul Pesterzsébet din Budapesta.

Lagoon City, proiect dezvoltat de Forty Management, este o reconversie ecologică şi urbană a unei foste zone industriale şi va fi autosustenabil din punct de vedere energetic.

„La Forty Management, am prioritizat întotdeauna calitatea fără compromisuri şi inovaţia în toate proiectele noastre imobiliare. Parteneriatul nostru cu Accor pentru dezvoltarea Swissôtel Budapest Lagoon este un exemplu al acestui angajament, combinând expertiza noastră locală cu standardelede neegalat ale Accor în materie de servicii şi ospitalitate, a declarat Lucian Azoitei, Founder & CEO la FortyManagement.

Laguna privată va fi transformată iarna într-un ring de patinaj pe gheaţă. Hotelul va două restaurante, un lobby bar, spa, facilităţi de wellness şi fitness şi o sală de conferinţe, precum şi o parcare de 200 de locuri.

”Swissôtel Budapest Lagoon este unul dintre proiectele noastre de referinţă în Europa Centrală şi de Est. Combinând standardele de vârf ale industriei şi experienţa unicăoferită de brandul nostru Swissôtel cu viziunea Lagoon City, un refugiu urban creat prininovaţie tehnologică în slujba unui stil de viaţă de calitate şi a sustenabilităţii, vom oferi regiunii o perspectivă interesantă asupra viitorului ospitalităţii”, a afirmat Frank Reul,Vice-President–Development Accor Premium, Midscale & Economy “EasternEurope, Balkans, Italy & Greece.

Central District Lagoon City utilizează tehnologia dezvoltată şi patentată de către compania americană de servicii biochimice şi de apă Crystal Lagoon. În prezent, peste 1.000 de astfel de lagune sunt în curs de dezvoltare la nivel global.

Procesul de selecţie a operatorului hotelier a fost coordonat de Mircea Ioan Drăghici, managing partner al Est Hospitality Consulting.