ZF 24

Imobiliare.ro: Chiriile din Capitală s-au majorat în ultimul an, ajungând la o medie de 340 euro/lună pentru o garsonieră şi 520 euro la apartamentele de 2 camere, faţă de 470 euro în iunie 2023. Cele mai mari chirii din ţară rămân la Cluj

Imobiliare.ro: Chiriile din Capitală s-au majorat în...

Autor: Roxana Rosu

01.07.2024, 10:53 220

Chiriile solicitate pentru locuinţele din Capitală s-au majorat în ultimul an, ajungând la 340 euro/lună pentru o garsonieră şi 520 euro la apartamentele de 2 camere, fată de 470 euro în iunie 2023, potrivit Imobiliare.ro.

 

Pentru apartamentele cu 3 camere, proprietarii cer în medie 700 euro/lună, cu 50 de euro în plus faţă de anul trecut.

Cei mai mulţi potenţiali chiriaşi care şi-au căutat un apartament în Bucureşti pe Imobiliare.ro şi-au arătat interesul pentru zona Victoriei-Romană-Universitate-Unirii, unde costul lunar ajunge, în medie, la 600-650 euro.

O altă zonă care atrage numeroşi chiriaşi, aflaţi în căutarea unor locuinţe mai accesibile ca preţ, este Militari-Gorjului-Lujerului-Uverturii, unde suma medie solicitată de proprietari se plasează în jurul valorii de 400 euro/lună.

Un nivel similar este cerut pentru un apartament în Drumul Taberei.

Pe locul patru în topul celor mai atractive zone bucureştene pentru chiriaşi se găseşte Tineretului-Timpuri Noi. Printre atuurile sale se numără apropierea faţă de centru, accesul la metrou şi, desigur, parcul ideal pentru familiile cu copii. Numărul de proprietăţi disponibile în această parte a oraşului este însă semnificativ mai mic faţă de cel întâlnit în zonele anterioare. Apartamentele se închiriază, în medie, cu 500 euro/lună.

În căutarea unei chirii mai accesibile, numeroşi chiriaşi se orientează spre Berceni, unde li se cere de obicei 380 euro/lună. 

La nivel national, cele mai ridicate chirii sunt în Cluj Napoca, unde media este de 350 euro/lună în cazul garsonierelor şi de 550 euro/lună în cazul locuinţelor cu 2 camere. Chiria medie plătită de clujeni pentru 3 camere este de 670 euro/lună.

Braşovul este al treilea cel mai scump oraş din ţară pentru chiriaşi, după Cluj-Napoca şi Bucureşti. Dacă ai o garsonieră, poţi solicita în medie o chirie de 320 euro/lună pentru aceasta. În cazul apartamentelor cu 2 camere suma creşte la 480 euro/lună. Chiria medie pe care o solicită ceilalţi proprietari din Braşov pentru apartamentele cu 3 camere este de 600 euro/lună, cu 50 euro mai mare decât la începutul verii trecute.

O garsonieră din Constanţa poate fi închiriată, de cele mai multe ori, cu suma de 300 euro/lună, potrivit datelor Imobiliare.ro. În cazul acestui tip de proprietate preţul a crescut pe plan local cel mai puţin faţă de începutul verii trecute, mai exact cu doar 35 euro. Chiria medie care se solicită la ora actuală pentru un apartament cu 2 camere este de 450 euro/lună, iar cea pentru un apartament cu 3 camere este de 600 euro/lună.

La Iaşi, garsonierele pot fi date spre închiriere pentru o sumă medie de 300 euro/lună, în timp ce pentru apartamentele cu 2 camere proprietarii solicită 400 euro/lună. Locuinţele mai spaţioase, cu 3 camere, se închiriază cu cele mai mari preţuri şi s-au scumpit şi cel mai mult faţă de începutul verii trecute. Chiria medie pentru o astfel de proprietate era de 450 euro/lună în iunie 2023 şi a ajuns la 500 euro/lună în prezent.

Cel mai accesibil oraş pentru chiriaşi este Timişoara, unde chiria medie pentru garsoniere este de 250 euro/lună, cea pentru apartamentele cu 2 camere este de 390 euro/lună, iar cea aferentă apartamentelor cu 3 camere ajunge la 450 euro/lună