Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Ce se întâmplă la Fondul Proprietatea? Acţiunile scad de 15 zile la rând, pierzând 14%. Fondurile de pensii continuă să îşi facă exitul din FP. Cotaţia, pe minus cu 24,5% anul acesta

Bursă. Ce se întâmplă la Fondul Proprietatea?...

Autor: Eduard Ivanovici

01.07.2024, 07:22 2065

Într-o perioadă agresivă de vânzare, acţiunile FP au scăzut timp de 15 şedinţe de tranzacţionare consecutive la Bursa de Valori Bucureşti, de la 0,46 lei pe unitate la începutul lunii trecute la 0,395 lei pe titlu în după-amiaza sesiunii de vineri, 28 iunie. Astfel, cotaţia a pierdut 14,1%, în timp ce indicele de referinţă BET a crescut cu 0,5%. Capitalizarea companiei s-a redus cu circa 370 de milioane de lei în acest interval.

„Era de aşteptat ca, după data de înregistrare pentru dividend, să nu mai fie un interes la fel de mare pentru acţiunile FP. Chiar dacă mai au active solide în portofoliu, faptul că şi-au vândut anul trecut întreaga participaţie la Hidroelectrica i-a făcut pe mulţi investitori să se uite spre alte acţiuni, cu un viitor mai predictibil. Se vede că şi marile fonduri de pensii îşi reduc, treptat, deţinerile pe care le au la Fondul Proprietatea“, spune Antonio Oroian, broker al Goldring, pentru ZF.

 

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro