ZF 24

RCI Holding, firmă de consultantă în inginerie, l-a recrutat pe Frank Hajdinjak, fost CEO la E.ON, pentru pozitia de Chief Strategy Officer. Cristina Popescu devine COO

RCI Holding, firmă de consultantă în inginerie, l-a...

Autor: Roxana Rosu

05.07.2024, 11:36 170

RCI Holding, firmă de consultantă în Inginerie, Soluţii Financiare, Energie şi Consultanţă detinută de omul de afaceri Dan Stratan, care este şi CEO, l-a recrutat pe Frank Hajdinjak, fost CEO la E.ON, pentru pozitia de Chief Strategy Officer, şi a numit-o pe Cristina Popescu în pozitia de COO.

Anterior, ea a fost Managing Director al Ciga Energy SA şi coordonator al practicii de Energie în cadrul RCI Holding.

Cristina Popescu a fost şi director general de ţară la MVV Decon GmbH şi consultant energetic la Electrabel Belgia şi Ecorys UK.

RCI Holding include 17 companii, fiind fondat în anul 2000, în Bucureşti. Grupul este activ în diverse proiecte în 14 ţări şi a avut anul trecut o cifră de afaceri de 62 milioane euro, din care 41 milioane euro generate din servicii profesionale, gestionând o valoare CAPEX de peste 17,5 miliarde euro.

De asemenea,  Frank Hajdinjak, care a fost CEO la E.ON timp de 15 ani, a fost promovat în funcţia de Chief Strategy Officer. Anterior, el a condus CIMA Data Analytics, una dintre companiile RCI Holding.

În urma acestei mutări, Giani Radau, în prezent Chief Development Officer în cadrul CIMA Data Analytics, preia de la Frank Hajdinjak funcţia de CEO al CIMA. Giani Radau s-a alăturat CIMA DATA şi RCI Holding în decembrie 2023 de la Atos România, unde a condus liniile de business Digital şi Resources & Services. 

O altă schimbare în echipa de management a holdingului îl vizează pe Cristian Ionescu, care a fost promovat în funcţia de Managing Director al CIGA Energy Advisory, recenta divizie de consultanţă spin-off a CIGA Energy. El a ocupat anterior funcţia de Head of Advisory în cadrul companiei şi deţine o experienţă semnificativă în consultanţă de management, dobândită de-a lungul celor 12 ani de consultanţă în regiunea Europei de Sud-Est (atât la CIGA, cât şi la EY).