Auto

Cele mai aglomerate oraşe din lume

Cele mai aglomerate oraşe din lume

Autor: Ştefan Stan

05.05.2013, 14:56 1201

Traficul din oraşul în care locuiţi vă îngreunează cu siguranţă viaţă, însă nu se compară cu cel din Bruxelles, cel mai îngrozitor din lume, potrivit unui studiu realizat de compania americană INRIX, cu sediul în Kirkland, care se ocupă de monitorizarea traficului, citat de Forbes.

INRIX susţine că în Europa, aglomeraţia pe şosele a scăzut cu 23% în primul trimestru al lui 2013, şi este în continuă scădere.

Scăderea aglomeraţiei în trafic este în mare parte datorată crizei economice europene. Tări precum Italia, Spania şi Portugalia, care sunt cufundate în datorii, au cunoscut de la începutul crizei o scădere a aglomeraţiei pe şosele, în timp ce Luxemburg, ţara cu cel mai mare venit pe cap de locuitor, a cunoscut anul trecut o creştere a traficului cu 29%.  

Jim Bak, autorul clasamentului INRIX pentru aglomeraţia din trafic, susţine că “deşi creşterea timpului petrecut pe şosele nu este o veste bună pentru şoferi, este un lucru bun pentru economie, fiind un semn că oamenii se îndreaptă înapoi la muncă, merg să cheltuie bani, iar companiile vând produse”


Cele mai aglomerate oraşe din lume, conform clasamentului INRIX:

 
  1. Bruxelles, Belgia
  2. Antwerp, Belgia
  3. Los Angeles, California, SUA
  4. Milano, Italia
  5. Londra, Marea Britania
  6. Paris, Franţa
  7. Honolulu, Hawaii, SUA
  8. Rotterdam, Olanda
  9. Manchester, Marea Britanie
  10. San Francisco, California, SUA