Bănci și Asigurări

Adrian-Cătălin Bulboacă, managing partner, Bulboacă&Asociaţii: Antreprenorii au impresia că vor găsi sigur finanţare, dar au fost situaţii în care era aproape să-şi piardă afacerea. Pleacă de multe ori de la premisa unei relaţii mai vechi cu o bancă

ZF Bankers 2024

Adrian-Cătălin Bulboacă: Piaţa de sindicalizări va creşte în viitor.  Noi nu aşteptăm să ne bată la uşă banca sau antreprenorul. Noi vrem să facem legătura dintre antreprenor şi finanţator. Să avem de la început construcţia juridică pentru tranzacţii. Soluţia pentru contrabalansarea reglementării excesive în domeniul riscului va fi o conlucrare bănci-fonduri de investiţii şi family office, pentru a îmbunătăţi indicatorii financiari ai unei companii şi să o facă bancabilă.

Adrian-Cătălin Bulboacă: Piaţa de sindicalizări va creşte în viitor. Noi nu aşteptăm să ne bată la uşă banca sau antreprenorul. Noi vrem să facem legătura dintre antreprenor şi finanţator. Să avem de la început construcţia juridică pentru tranzacţii. Soluţia pentru contrabalansarea reglementării excesive în domeniul riscului va fi o conlucrare bănci-fonduri de investiţii şi family office, pentru a îmbunătăţi indicatorii financiari ai unei companii şi să o facă bancabilă.

Autor: Roxana Rosu(Author)

04.07.2024, 09:30 119

„Avem faţă în faţă două tipologii de mentalităţi, culturi, reglementări. Avem de-a face cu partea de reglementare de risc la nivelul sistemului bancar, care vine din ce este impus la nivelul UE, şi avem antreprenorul, care este concentrat pe nevoia de dezvoltare a afacerii sale şi abia în subsidiar pe nevoia de finanţare“.

Antreprenorii români sem­nează în unele cazuri contracte de achiziţii fără a dispune de finanţarea necesară, bazându-se pe relaţia stabilită anterior cu banca, dar riscă să piardă afacerea în acest fel, spune Adrian-Cătălin Bulboacă, ma­naging partner la Bulboacă&Asociaţii.

„Antreprenorii au impresia că vor găsi sigur finanţare. Avem proiecte în care clientul s-a concentrat pe semnarea contractului de achiziţie a unei companii sau activ şi în subsidiar pe nevoia de finanţare. Au fost situaţii în care antreprenorul era aproape să-şi piardă afacerea iniţială pentru că nu obţinea finanţarea. El pleacă de multe ori de la premisa unei relaţii mai vechi cu o bancă“.

Avocatul a explicat că valorile de finanţat nu pot fi mereu acomodate pe piaţa locală sau pot fi acomodate doar printr-un sindicat bancar.

 

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro