Bănci și Asigurări

Carduri in euro emise si de Piraeus Bank

13.08.2003, 00:00 15



Bancile nu raman indiferente la numarul tot mai mare de turisti romani care pleaca in strainatate sau pur si simplu a celor care calatoresc in interes de afaceri, in special in Europa. Si asta se vede in ofertele lor. Emiterea de carduri in euro a inceput sa fie "la moda", moneda unica europeana luand incet locul in preferintele pentru cardurile in valuta ale populatiei. La rand a venit acum Piraeus Bank Romania care incepand cu aceasta saptamana va emite si carduri in euro, mai exact carduri Visa Classic. Banca emite carduri Visa din 2001 - Electron, Classic si Business, dar acestea au fost in lei si dolari. #leadend#



Si studiile de piata confirma de fapt interesul bancilor pentru emiterea de carduri in euro. Potrivit ultimelor cercetari de piata efectuate de Visa International romanii au cea mai mare contributie la cresterea utilizarii cardurilor si a valorii tranzactiilor in Europa Centrala si de Est. Cea mai mare crestere a fost inregistrata la utilizarea cardurilor la comercianti.



Valoarea cheltuita peste hotare pe carduri Visa emise in Romania indica Germania ca destinatie favorita cu o valoare a tranzactiilor de 6,95 milioane dolari. Primele trei destinatii (Germania, Franta si Italia) detin 38% din volumul total rulat de posesorii romani de carduri Visa in strainatate.



Piraeus Bank a anuntat in acelasi context ca reduce si dobanda pentru facilitatile de credit in lei acordate clientilor sai posesori de carduri Visa, de la 32% la 29% pe an.



Banca elena a fost printre primele banci din sistem care au acordat pentru disponibilitatile din contul de card aceleasi dobanzi ca si cele platite la depozitele la termen.



Piraeus Bank este filiala din Romania a bancii elene cu acelasi nume, strategia sa fiind orientata in special spre segmentul persoane fizice si firme mici si mijlocii.