Bănci și Asigurări

Radu, UniCredit: Urmează un an de amorţeală, nu vedem sursele creşterii

Ne întrebăm din ce va veni creşterea şi din păcate este greu de găsit un răspuns convingător. Sigur că fondurile europene sunt cea mai bună soluţie, însă trebuie să ştim să o folosim. Bugetul nu are mult spaţiu pentru investiţii, creşterile de salarii nu vor genera creştere economică şi chiar dacă vom avea probabil un an agricol mai bun, vom vedea un PIB mai frumos, dar nu şi venituri pe măsură la buget.

Răsvan Radu, preşedintele executiv al UniCredit Ţiriac Bank

Autor: Razvan Voican

27.01.2013, 18:21 631

2013 va fi un an de amorţeală - lichiditatea nu va mai reprezenta o problemă pe piaţa bancară, însă va lipsi cererea de credite şi este foarte greu de imaginat care vor fi sursele unei creşteri economice care pare optimistă chiar şi în varianta de prognoză ajustată de guvern la 1,6%, spune Răsvan Radu, preşedintele executiv al UniCredit Ţiriac Bank.

"Ne întrebăm din ce va veni creşterea şi din păcate este greu de găsit un răspuns convingător. Sigur că fondurile europene sunt cea mai bună soluţie, însă trebuie să ştim să o folosim. Bugetul nu are mult spaţiu pentru investiţii, creşterile de salarii nu vor genera creştere economică şi chiar dacă vom avea probabil un an agricol mai bun, vom vedea un PIB mai frumos, dar nu şi venituri pe măsură la buget", consideră bancherul.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro