Companii

Cum a ajuns România să sufle în ceafa Poloniei pe piaţa de M&A, deşi are o economie de două ori mai mică? „Pieţele s-au contractat, inclusiv Polonia, pe când România a mers contra curentului“. În perioada 1 iunie 2023 - 31 mai 2024, în România s-au parafat 246 de deal-uri, pe când în Polonia au fost 253

Cum a ajuns România să sufle în ceafa Poloniei pe...

Autor: Cristina Roşca

05.07.2024, 16:00 355

Astfel, pe cele două ţări le despart doar şapte tranzacţii La nivel de economie însă, diferenţele sunt considerabile Polonia are un PIB de aproape 780 mld. euro, pe când România e la 324 mld. euro în 2023.

România a ajuns să se bată cu Polonia pentru titlul de cea mai impor­tan­tă piaţă de M&A din Europa Cen­trală şi de Est după ce în ultimii ani piaţa locală a crescut şi practic a mers contra curentului. Este interesant de remarcat că, într-un timp foarte scurt, Româ­nia a ajuns să depăşească Cehia şi, mai nou, să se lupte pentru prima treaptă a podiumului.

„Din perspectivă regională, este pentru al treilea an consecutiv când putem spune că România ocupă locul doi în Europa Cen­trală şi de Est (ca număr de tran­zacţii - n.red.), depăşind Cehia. Obişnuiam să fim locul trei, după Cehia şi Polonia, din punctul de ve­dere al volumului de M&A“, spune Iulia Bratu, partener, head of lead advisory în cadrul companiei de audit şi consultanţă EY România.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro