Companii

Cum ar putea deveni România o destinaţie pentru străini? Turismul cultural ar putea fi asul din mânecă de care România poate profita. „Este un tip de turism ce poate fi practicat pe tot parcursul anului“

Castelul Cantacuzino din Buşteni

Castelul Cantacuzino din Buşteni

Autor: Miruna Diaconu

02.07.2024, 00:07 142

România câştigă pentru prima dată preşedinţia unei rute culturale, prin Ruta Cafenelelor Istorice, în cadrul Programului Rutelor Culturale al Uniunii Europene, care a luat naştere în urmă cu 40 de ani.

Turismul cultural ar putea fi una din soluţiile prin care Româ­nia ar putea atrage mai mulţi tu­rişti străini. Diversitatea obiectivelor turistice, istoria şi cultura românească reprezintă atuurile de care România ar putea profita pentru a convinge străinii să îşi petreacă vacanţele pe plan local. „Turismul cultural nu e unul se­zo­nier ca alte tipuri de turism, care funcţio­nează două luni pe an. Turismul cultural este un tip de turism care poate fi practicat pe tot parcursul anului, dacă este promovat cum trebuie“, spune Arnold Klingeis, preşedin­tele Rutei Cafenelelor Istorice, una dintre rutele incluse în Programul Rutelor Cultu­rale al Uniunii Europene.

Ruta Cafenelelor Istorice este o iniţiati­vă a lui Arnold Klingeis, care a plecat de la ideea că unul dintre cele mai consumate alimente din lume, cafeaua, a fost martora istoriei bătrânului continent.

 

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro