Bănci și Asigurări

Ce se întâmplă cu judeţele în care asigurările sunt la cel mai mic nivel. Caraş-Severin, Mehedinţi şi Covasna au cel mai mic nivel al primelor subscrise în 2023 de asigurători, înregistrând chiar scăderi, în timp ce în Bucureşti-Ilfov, Cluj şi Iaşi creşterile sunt de două cifre

Ce se întâmplă cu judeţele în care asigurările sunt...

Autor: Mircea Nica

02.07.2024, 00:07 54

Piaţa asigurărilor din România a crescut în ultimul deceniu continuu, ajungând la finalul anului trecut la peste 18 mld. lei, din care aproape jumătate au fost subscrieri pe zona asigurărilor RCA. Deşi discrepanţa dintre zona auto şi celelalte asigurări vândute de companiile de asigurări este notabilă, distribuţia geografică scoate la iveală discrepanţa dintre judeţele care reprezintă poluri puternice de dezvoltare precum Bucureşti-Ilfov, Cluj, Iaşi, Timişoara şi judeţele care abia ajung la subscrieri de 100 mil. lei.

Astfel, conform datelor ASF de la fi­nalul anului trecut, cel mai slab asigurat judeţ din România este Ca­raş-Severin, care în 2023 a ajuns la un volum al primelor brute subscrise pe zona asigurărilor generale de viaţă de 88 mil. lei, consemnând în acelaşi timp o scădere de 10% faţă de anul 2022.

 

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro