Companii

Constructorul IBB-HIB România, parte din IBB Holding, are în lucru proiecte de infrastructură de 270 mil. euro. „Peste 80 mil. euro au fost deja facturate, restul urmând să fie facturat în următorii trei ani“

Ion Crăciunescu, CEO şi fondator al IBB-HIB România: Ne aşteptăm ca anul 2024 să fie unul bun prin prisma investiţiilor în infrastuctură, segment care anul trecut a avut o pondere de 67% din cifra de afaceri a companiei.

Ion Crăciunescu, CEO şi fondator al IBB-HIB România: Ne aşteptăm ca anul 2024 să fie unul bun prin prisma investiţiilor în infrastuctură, segment care anul trecut a avut o pondere de 67% din cifra de afaceri a companiei.

Autor: Alina-Elena Vasiliu

01.07.2024, 16:20 157

♦ IBB-HIB România face parte din grupul IBB Holding, deţinut de trei acţionari - Ion Crăciunescu (40% din acţiuni), Dan Teodor Crăciunescu (30%) şi Vasile Iulian Crăciunescu (30%) ♦ IBB Holding Group, din care fac parte 12 companii cu activitate în domeniul construcţiilor, a anunţat recent că intenţionează să atragă 10 mil. euro printr-o emisiune de obligaţiuni la Bursa de Valori Bucureşti, pentru a creşte capacitatea de producţie şi pentru capital de lucru.

IBB-HIB România, o companie de construcţii din Bucureşti, deţinută de familia Crăciunescu, are în derulare proiecte în valoare de 270 de milioane de euro, cu termen de finalizare până în 2027, experienţa companiei fiind în special în infrastructură, lucrări de terasamente, execuţie de drumuri, poduri şi autostrăzi, piste aeroportuare, execuţie de construcţii civile, industriale şi rezidenţiale.

„Estimăm că anul 2024 va fi unul de dezvoltare pentru activitatea operaţională a companiei, care va avea un corespondent şi în creşterea rezultatelor financiare. Proiectele contractate şi aflate în curs de execuţie în prezent au o valoare de aproximativ 270 de milioane de euro. Dintre acestea, peste 80 milioane de euro au fost deja facturate, restul de peste 190 mil. euro urmând să fie facturate în următorii trei ani“, spune Ion Crăciunescu, CEO şi fondator al IBB-HIB România.

În ultimul an, pentru a se adapta nevoilor presupuse de contractele în lucru, IBB-HIB România a făcut mai multe investiţii. Printre ele, se numără o nouă staţie de betoane în Mogoşoaia, în zona de nord a Bucureştiului, pentru care au fost alocaţi 7,5 milioane de lei. Astfel, grupul din care face parte IBB-HIB România a ajuns la trei fabrici care produc beton pentru construcţii inginereşti, beton rutier şi agregate stabilizate cu ciment, în proximitatea Bucureştiului, localizate în Pantelimon, Ciorogârla şi Mogoşoaia, la care se adaugă şi o staţie de producţie mixturi asfaltice în Pantelimon.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro