Companii

Magazinul Cocor face renovare cu bani de la Piraeus Bank

15.09.2003, 00:00 36

Magazinul Cocor din centrul Bucurestiului va fi renovat complet pana la sfarsitul anului viitor, a anuntat conducerea companiei, valoarea investitiei ridicandu-se la circa 4 milioane de dolari, din care o mare parte provine din profitul reinvestit, iar restul din credite de la Pireus Bank.
"Vrem sa facem din Cocor ceea ce era la inceput cand a fost infiintat, adica unul din cele mai moderne din Bucuresti", a spus Aurel Besliu presedintele consiliului de administratie al companiei Cocor.
Dupa ce va fi renovat, magazinul va avea cinci etaje, fata de patru in prezent, si va avea doua lifturi exterioare panoramice. De asemenea, vor fi schimbate scarile rulante si lifturile.
Magazinul Cocor a inregistrat pe primele sapte luni ale acestui an un profit net de 49 de miliarde de lei (1,31 mil. euro) la o cifra de afaceri de 64 de miliarde de lei (1,72 mil. euro).
Anul trecut, compania a avut o cifra de afaceri de 83,9 miliarde de lei (2,68 mil. euro) si un profit de 68 de miliarde de lei (2,17 mil. euro). Conducerea societatii Cocor a decis ca incepand cu anul 2002 tot profitul realizat de magazin sa fie reinvestit.
O mare parte din veniturile Cocor - 35 de miliarde de lei - provin din operatiunile pe piata de capital din Romania, ponderea acestor venituri in total fiind in crestere.  "Anul trecut, veniturile financiare au reprezentat 40% din profitul Cocor, iar anul acesta ponderea lor a crescut la 60%", a spus Besliu.
Magazinul Cocor apartine companiei Cocorul SA, care are active atat in sectorul de distrbutie, dar si in turism, patiserii, restaurante si in curand urmeaza sa achizitioneze un pachet de actiuni la un port din Galati.
Saptamana aceasta, compania va participa la o licitatie pentru a achizitiona de la Autoritatea pentru Privatizare (APAPS) un pachet de 11% al Romportmet Galati, pentru suma de 18 miliarde de lei.
Magazinul Cocor are 82 de angajati, iar chiria lunara este cuprinsa intre 80-100 de euro pe mp la parter si 22 de euro la ultimul etaj. Suprafata neta de inchiriat a magazinului este de 9.000 de mp. Compania este listata la bursa electronica Rasdaq. Cei mai importanti actionari sunt SIF Muntenia, cu 18,9%, fondul de investitii Broadhurst, cu 10,2% si doua persoane fizice care detin ambele cate 13,3% din capital.
Din holdingul Cocor fac parte: reteaua de magazine Cocor, societatea Cocor Turism care detine hotelul Cocor din Olimp, societatea Ovidiu Estival 2002 din Neptun, societatea Cocor Estival din Eforie, societatea Comturism si un pachet de 44% din societatea Euxin SA Constanta, din domeniul de patiserii restaurante.