Companii

Profitul producătorului de porţelan IPEC Alba Iulia, controlat de familia Covaciu, a crescut de 2,4 ori în 2023, ajungând la aproape 4 mil. lei, la o cifră de afaceri de 143 mil. lei

Profitul producătorului de porţelan IPEC Alba Iulia,...

Autor: Laurentiu Cotu

01.07.2024, 19:40 104

Compania IPEC (Întreprinderea de Porţelan Elena Covaciu), deţinută de famila Covaciu, unul dintre principalii furnizori IKEA de pe piaţa locală, a finalizat anul 2023 cu un profit net de aproape 4 mil. lei (892.000 de euro), de 2,4 ori mai mare faţă de anul anterior, când compania a avut un câştig net de 1,68 mil. lei (341.000 de euro), conform calculelor ZF pe baza datelor de la Ministerul Finanţelor. IPEC a realizat anul trecut o cifră de afaceri de 143,4 mil. lei (29 mil. euro), în scădere cu 8,7% faţă de anul precedent, când compania a raportat afaceri de 157,1 mil. lei (31,8 mil. euro), potrivit datelor publice. Producătorul de porţelan din Alba Iulia a ajuns anul trecut la un număr mediu de 518 angajaţi.

IPEC se află printre cei mai mari jucători din lume în domeniul produselor de menaj şi porţelan superior, cu aproximativ 50 de mi­lioane de piese fabricate anual şi livrate la nivel global, din Japonia până în SUA, conform unor informaţii anterioare.

IPEC Alba Iulia lucrează atât cu restaurante, cât şi cu unii dintre cei mai mari retaileri din Europa, precum IKEA, Carrefour, Metro şi Aldi. Oficialii de la IPEC Alba Iulia au anunţat în toamna anului trecut că au în plan să investească 10 milioane de euro într-o unitate de producţie de ceşti din porţelan. Fabrica va fi amplasată tot la Alba Iulia, unde se află şi actuala unitate de producţie a companiei, iar construcţia urmează a fi demarată anul acesta, potrivit unor informaţii anterioare.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro