Companii

Transparenţă în industria alimentară şi a vinului: marile companii plătesc salarii medii între 4.000 şi 6.000 de lei net, iar pentru 2024 au bugetat creşteri de până la 10%

Sorina Donisa, CEO al APT Prohuman

Sorina Donisa, CEO al APT Prohuman

Autor: Florentina Niţu

05.07.2024, 09:20 109

Unele dintre cele mai mari com­panii din industria alimentară, printre care Agricola şi Transavia, şi a vinului, cum ar fi Jidvei şi Beciul Dom­nesc, au dezvăluit salariile pe care le-au oferit în 2023. Angajaţii lor au câştigat, în medie, între 4.000 şi 6.000 de lei net pe lună, peste nivelul pieţei, iar pentru anul 2024 au prevă­zut creşteri de până la 10%, arată o analiză ZF, bazată pe datele oferite de companii pentru catalogul „Cei mai mari jucători din economie“, ediţia 2024. Companiile au început să facă pu­blice informaţii despre salarii, influ­enţate şi de legislaţia europeană care le impune transparenţă salarială, mă­sură ce va deveni obligatorie din 2026.

„Transparentizarea salariilor are legătură cu comportamentul candida­ţilor şi nu numai cu legislaţia care va de­veni obligatorie, pentru a creşte ca­li­tatea aplicanţilor la poziţiile respec­tive. Nu serveşte să ai un număr mare de candidaţi aplicanţi dacă nu se înca­drează în cerinţele postului. Un salariu la vedere este un beneficiu de ambele părţi, căci au o relaţie fairplay de la bun început“, a spus Sorina Donisa, CEO al APT Prohuman, cu o expe­rienţă de peste 20 de ani în HR.

 

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro