Eveniment

Bunurile uzinei Republica, puse sub sechestru

16.01.2004, 00:00 13



Tribunalul sectorului 6 Bucuresti a admis ieri cererea muncitorilor de la uzina Republica din Bucuresti de punere sub sechestru a bunurilor societatii, dar a respins cererea lor de plata a salariilor pentru martie-noiembrie 2003 din sumele obtinute pin executarea silita, sustine liderul sindical Constantin Dobre.



El spune ca valoarea salariilor din perioada amintita si pe care angajatii nu le-au incasat inca este de 38 mld. lei. Sindicalistii au deschis un proces pentru plata acestor salarii, dar nu au obtinut inca o sentinta definitiva pentru recuperarea lor, asa cum s-a intamplat in cazul celor din perioada noiembrie 2002 - martie 2003.



Procedura de punere de sechestru asupra stocurilor societatii si asupra bunurilor mobile si imobile ale acesteia va incepe in perioada urmatoare, masura fiind necesara deoarece societatea se afla in faza de administrare speciala, neputandu-se trece direct la executare, a spus Dobre.



In timpul sechestrului, nu vor putea fi vandute bunuri ale societatii decat pentru plata concediilor de odihna si a altor drepturi banesti ale angajatilor, altele decat salariile, a precizat liderul sindical.



Acesta este cel de-al doilea proces al muncitorilor de la Republica pentru recuperarea salariilor restante. In septembrie 2003, Curtea de Apel Bucuresti a dat castig de cauza angajatilor in procesul intentat patronului fabricii pentru a le platite salariile neachitate pentru perioada noiembrie 2002 - martie 2003.



Uzina a revenit insa in proprietatea statului prin desfiintarea, la finele anului trecut, a contractului de privatizare semnat cu consortiul format din firmele Moody-Rom Trading Romania, Moody International Trading - SUA si companiile rusesti OOO Temerso si ZAO Compania Temerso. Mediafax