Eveniment

Elevii din Bucureşti au obţinut rezultate mai bune decât media pe ţară la simularea Evaluării Naţionale, dar matematica le-a dat şi lor bătăi de cap: 36% nu au reuşit să ia nota 5 la această probă.

Elevii din Bucureşti au obţinut rezultate mai bune...

Autor: Ramona Cornea

03.03.2024, 10:57 138

♦ În Bucureşti, 11% dintre elevi au luat note mai mici de 5 la limba română şi 36% au luat mai puţin de 5 la matematică. La nivel naţional, ponderile elevilor care nu au luat nota 5 au fost de 26% la limba română şi de 57% la matematică ♦ „Profesorii fac la meditaţii ce fac şi în clasă. (...) Matematica presupune mult exerciţiu acasă, individual, nu este suficient să o faci doar în clasă, matematica este complexă.”

Elevii din şcolile din Bucureşti au obţinut rezultate mai bune decât media pe ţară la si­mularea Evaluării Naţio­na­le, dar proba la matematică a fost una dificilă şi pentru ei. Aşadar, aproape 11% dintre elevii din şcolile din Bucureşti au luat note mai mici de 5 la limba română şi 36% au luat mai puţin de 5 la matematică, după cum arată datele transmise de Inspec­toratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB), la solicitarea Ziarului Financiar.

La nivel naţional, ponderile elevilor care nu au luat nota 5 au fost de 26% la limba română şi de 57% la matematică.

Iulian Cristache, preşedintele Federaţiei Naţionale a Părinţilor, subliniază că rezultatele acestea vin şi pe fondul schimbării modului de realizare a subiectelor şi că aceste rezultate sunt un semnal de alarmă care trebuie recunoscut şi care trebuie să vină la pachet cu o altă abordare a actului educaţional.

„Este o nouă abordare a subiectelor. Practic, Ministerul Educaţiei a vrut să scoată mizeria de sub preş, asta a fost, deci a avut curaj să vină cu nişte subiecte reale şi să nu mai avem o stare fardată a sistemului educaţional, una în care credeam că mai toţi copiii erau de nota 9 sau de 10. Din punctul meu de vedere, este foarte bun acest semnal de alarmă tras, sunt multe discuţii pe lângă pe care le putem avea, dar eu aş concluziona că este o bună iniţiativa ministerului de a scoate mizeria de sub preş”, a spus el pentru ZF.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro