Eveniment

Ionuţ Ilie, Managing Director la Vel Pitar: Pentru acest an avem un buget de investiţii de 20 mil. euro, urmărim diversificareaa şi extinderea cu noi produse

ZF Cei mai mari jucători din economie 2024

Ionuţ Ilie, Managing Director la Vel Pitar: Pentru acest...

Autor: Mirabela Tiron

13.06.2024, 17:33 108

Vel Pitar, cel mai mare producător de  pâine şi produse de panificaţie, are în plan în acest an un buget de 20 de mil. euro pentru investiţii, în diversificarea şi extinderea cu noi categorii de produse.

"Urmează investiţii şi în alte produse. Piaţa de pâine în Romnia este uriaşă, Vel Pitar este cel mai mare jucător din domeniu, dar reprezintă 16-18% din piaţa de pâine, care este extrem de fragmentată. Pâinea rămâne element central, este loc de creştere şi de consolidare, dar urmărim diversificarea şi extinderea în categorii noi  de produse cu tehnologie sofisticată", a spus Ionuţ Ilie, Managing Director la Vel Pitar, în cadrul conferinţei ZF Cei mai mari jucători din economie 2024. Pentru extinderi şi dezvoltări în anii următori bugetul variază între 50 şi 100 mil. euro în funcţi de oportunităţi, a mai spus el.  Pentru 2024 investiţiile ce se învârt în jurul 20 mil euro avem bugeta, ce vizează extinderi sau dezvoltări ulterioare se referă la anii următori variază între 50-100 mil în funcţie de oportunităţi.Grupul mexican Bimbo a cumpărat Vel Pitar anul trecut de la fondul de investiţii Broadhurst/NCH.

Pe termen lung,  România are potenţial să devină un hub pentru  produse de panificaţie, a mai spus el.