Business Construct

Bogdan Iliescu, Nusco Imobiliara: Investiţia totală pe platforma de 23 ha unde dezvoltăm Nusco City se va apropia 1 miliard de euro

ZF Cei mai mari jucători din economie 2024

Bogdan Iliescu, Nusco Imobiliara: Investiţia totală pe...

Autor: Alex Ciutacu

13.06.2024, 13:51 245

Dezvoltatorul Nusco Imobiliara va investi în următorii ani aproape 1 miliard de euro în proiectul mixed-use Nusco City, care se va desfăşura pe o platformă de peste 23 de hectare din nordul Bucureştiului, a explicat Bogdan Iliescu, director comercial Nusco Imobiliara, în cadrul conferinţei ZF Cei mai mari jucători din economie 2024.

„Pe toată platorma de peste 23 de hectare investiţia totală a proeictului probabil se va apropia de 1 miliard de euro, în timp. Întotdeauna toţi banii pe care îi avem din vânzările proeictelor îi investim în viitoarele proiecte. Adică fără acest aport de capital propriu, fără relaţiile cu băncile, nu poţi dezvolta mai bine, mai frumos, mai armonios”.

Nusco Imobiliara dezvoltă Nusco City, cel mai mare proiect de regenerare urbană din Nordul Capitalei. Nusco City a fost lansat în iarna anului 2020 şi a livrat prima fază în al doilea trimestru din 2023. Faza a doua se află în plină dezvoltare, construcţia începând în al treilea trimestru al anului trecut şi va livra primele unităţi la finalul anului 2025. În acelaşi timp, dezvoltatorul mai are un proiect în Tunari.

„În zona Tunari facem un proiect de case, deci credem în dezvoltarea oraşului în afara Bucureştiului, către toate celelalte zone. Observând ce s-a întâmplat în ultimii ani este clar că există această tendinţă de a ieşi din oraş. Tunari arăta total diferit acum 5 ani faţă de cum arată acum, infrastructura, proiectele care vin. Sunt dezvoltatori din ce în ce mai mari care caută să creeze comunităţi în aceste localităţi şi uşor, uşor, oraşul se va dezvolta armonios”.

Ce a mai declarat în cadrul ZF Cei mai mari jucători din economie 2024:

  • Am finalizat conceptul pentru o şcoală privată de 580 de elevi, peste 7.500 mp, în proiectul Nusco City.
  • Pe lângă terenurile pe care le avem căutăm şi alte oportunităţi, căutăm terenuri în care să putem crea această filosofie de comunitate, de a aduce un stil de viaţă cât mai bun pentru clienţi. (...) Suntem în discuţii cu alte trei terenuri pentru achiziţi.
  • A trecut vremea în care aveai un teren, construiai un bloc, îl vindeai şi erai fericit. Acum dacă vrei să construieşti comunităţi trebuie să vii cu multe lucruri şi trebuie să ai o strategie, clienţii să vadă că ce ai construit atinge toate punctele pe care ei şi le doresc în viitorul lor proiect.