Companii

Dacia, ciocolata ROM, Kandia sau Timişoreana sunt printre cele mai vechi branduri româneşti. Cum au rezistat comunismului şi capitalismului din anii ’90?

Dacia, ciocolata ROM, Kandia sau Timişoreana sunt...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

29.06.2024, 17:23 167

Sunt mărci care au luat naştere în perioada comunistă sau chiar cu mulţi ani înainte, e vorba de branduri care au trecut testul timpului şi care sunt şi astăzi preferatele românilor în ciuda faptului că acum au alte zeci de opţiuni atunci când merg la cumpărături.

Majoritatea acestor nume cu renume vin din indus­tria bunurilor de larg consum, dar Dacia este cel mai bun exemplu că se poate şi în afara acestei sfere. Cum au rezistat? Ce măsuri de modernizare au luat brandurile româneşti cu istorie pentru a se menţine actuale şi pentru a continua să fie în topul preferinţelor românilor?

„Există o preocupare constantă pentru inovaţie, păstrând întotdeauna în minte coe­renţa brandului. Adresăm trenduri glo­bale, îndrăzneţe, pentru un brand cu tradi­ţie cum este ROM“, spune Alina Cranga, group brand manager în cadrul Kandia Dulce, producătorul batonului ROM dar şi altor mărci cu tradiţie precum Măgura, Făgăraş şi Kandia în Anuarul ZF Branduri Româneşti.

 

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro