Companii

Cei mai mari 10 curieri au rulat afaceri de 5,6 mld. lei în 2023

Cei mai mari 10 curieri au rulat afaceri de 5,6 mld. lei...

Autor: Miruna Diaconu

26.06.2024, 00:07 291

Cele mai mari zece companii din piaţa locală a serviciilor poştale şi de curierat au adunat împreună afaceri de 5,6 miliarde lei în 2023, în creştere cu 12% faţă de anul anterior, potrivit unei analize realizate de ZF pe baza datelor Ministerului de Finanţe şi oferite de companii.

Jucătorii din clasament aveau la sfârşitul anului trecut aproape 34.000 de angajaţi, dintre care aproape 60% erau angajaţi ai Poştei Române.

Clasamentul adună atât companiile care oferă servicii poştale, cum este Poşta Română, cât şi servicii de curierat, cum sunt celelalte companii aflate în top. Cea mai mare companie din clasament este Poşta Română, controlată de statul român, care oferă servicii poştale şi care a avut anul trecut afaceri de 1,5 mld. lei. Anul trecut, Poşta Română a încheiat cu un profit net de 17 mil. lei şi 21.000 de angajaţi, cu 1.000 de salariaţi mai puţini.

În ceea ce priveşte serviciile de curierat, liderul pieţei este FAN Courier, cu afaceri de 1,2 mld. lei şi un profit net de 85 mil. lei. Compania face livrări cross-border între România şi Bulgaria, Grecia, Ungaria şi Slovacia. FAN Courier nu are prezenţă în aceste ţări, ci doar face livrări ale comercianţilor români către aceste pieţe sau ale retailerilor străini către piaţa locală.

 

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro