Companii

Cât câştigă managerii din componente auto

Foto Shutterstock

Autor: Adelina Mihai

05.06.2013, 21:43 1130

Managerii de producţie, de calitate sau cei financiari din producţia de componente auto ajung la venituri nete de peste 2.000 de euro pe lună, arată datele prezentate de compania de consultanţă imobiliară Jones Lang LaSalle. Aceştia au început să fie din ce în ce mai „vânaţi“ de companiile de recrutare, pentru că lucrează într-un sector cu cerinţe de calitate foarte ridicate.

„Companiile din industria de fashion şi din bunuri de larg consum au început să targeteze manageri din industria automotive şi ne cer în mod explicit să îi recrutăm. Ei sunt foarte buni pe partea de optimizare a proceselor după ce au implementat în companiile lor concepte «importate» de la japonezi“, a spus Sorin Roibu, country manager al firmei de consultanţă şi executive search Arthur Hunt.

Cele mai mici salarii din industria de componente sunt cele obţinute de muncitorii necalificaţi, care câştigă, în medie, câte 200 de euro net pe lună, de peste zece ori mai puţin decât managerii. Salariul mediu net la nivelul întregii economii este de 360 de euro.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Burse, Retail, Agricultură, Energie şi altele). Detalii despre abonarea la ZF Corporate: Alexandru Matei (Tel fix. 0318.256.286 Tel. mobil. 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maxim o oră.

Acest articol a apărut în ediţia tiparită a Ziarului Financiar din data de 06.06.2013