Retail&Agrobusiness

Ioana Romanescu, fondator, Cupcake Philosophy: De şase luni caut să angajez patru cofetari şi nu găsesc specialişti. Lumea nu mai este interesată să muncească

Ioana Romanescu, fondator, Cupcake Philosophy: De şase...

Autor: Cristina Bellu

19.04.2018, 12:45 492

Cea mai mare provocare cu care se confruntă majoritatea antreprenorilor este deficitul de personal calificat din piaţă, a spus Ioana Romanescu, fondator Cupcake Philosophy, în cadrul conferinţei IMM 2018 organizată de Ziarul Financiar

"Cea mai mare provocare în cazul meu nu este partea financiară, ci zona de execuţie. De şase luni caut să angajez patru cofetari şi nu găsesc specialişti. Mulţi oameni preferă să rămână acasă, să facă alte lucruri. Lumea nu mai este interesată să muncească, să iasă dintr-o anumit zonă de confort, să înveţe ceva nou. Este greu să mai găseşti oameni dedicaţi."

Alte declaraţii:

Când am decis să intru în antreprenoriat şi am vrut să-mi fac propriul business initial am vrut să accesez un credit, dar a fost imposibil. Partea de birocraţie şi lucrurile care se cereau erau absolut insurmontabile.

Mi s-a cerut să demonstrez care este situaţia financiară a firmei pe care voiam s-o înfiinţez. Planul meu a fost să iau un credit de 250.000 de euro pe 15 ani.

Până la urmă am ales să-mi autofinanţez afacerea. Investiţia iniţială a fost de 200.000 de euro.

Astăzi, la doi ani de la înfiinţarea businessului, am ajuns la afaceri de 120.000 de euro.