ZF 24

Ministerul roman al Afacerilor Externe: Comunisti de la Chisinau iau masuri aberante, antiromanesti

08.04.2009, 12:48 15

Ministerul Afacerilor Externe arata intr-un comunicat ca "a luat nota cu indignare de decizia autoritatilor de la Chisinau cu privire la ambasadorul Romaniei" care va fi expluzat din Republica Moldova. MAE respinge, in acelasi document, acuzatiile formulate de autoritatile Republicii Moldova privind presupuse implicari ale Romaniei in afacerile interne ale acestui stat.

Potrivit MAE, aceasta acuzatie este o provocare la adresa statului roman: "Este inacceptabil ca puterea comunista de la Chisinau sa transfere responsabilitatea pentru problemele interne din Republica Moldova pe seama Romaniei si a cetatenilor romani".

De asemenea, MAE considera aberante masurile unilaterale de impunere a restrictiilor de calatorie anuntate de presedintele Vladimir Voronin.

MAE subliniaza ca Romania nu va lua masuri similare privind personalul Ambasadei Republicii Moldova la Bucuresti si va mentine sistemul de vize gratuite pentru cetatenii moldoveni. Chisinaul a decis impunerea de vize pentru romanii care merg in Republica Moldova. Punctele de frontiera dintre Romania si Moldova au fost inchise astazi de granicerii moldoveni. Voronin acuza Bucurestiul ca este implicat in violentele din Moldova.