Bănci și Asigurări

Alexandra Manciulea, partener, Filip&Company: Este important să se discute despre cum pot fi finanţate firmele care nu sunt la maturitate, pentru a le susţine creşterea. Aceste firme caută finanţare în alte părţi decât zona bancară, cum este crowdfundingul

ZF Bankers 2024

Alexandra Manciulea, partener Filip&Company:
Piaţa bancară va continua să se consolideze şi vor mai avea loc tranzacţii, după ce în ultimii ani unele bănci au crescut organic, iar altele şi prin achiziţii sau fuziuni.

Alexandra Manciulea, partener Filip&Company: Piaţa bancară va continua să se consolideze şi vor mai avea loc tranzacţii, după ce în ultimii ani unele bănci au crescut organic, iar altele şi prin achiziţii sau fuziuni.

Autor: Roxana Rosu

05.07.2024, 08:40 74

Ca perspective de viitor, Alexandra Manciulea (foto), partener al Filip & Com­pany, este de părere că este im­portant să se discute despre cum pot fi finanţate companii care nu sunt încă la maturitate, pentru a le susţine în etapele de creştere.

„Aceste firme merg mult în căutare de finanţare în alte părţi decât zona bancară, cum este crowdfundingul. Ar trebui deschisă mai mult zona de finanţare pe acest segment“, a declarat ea în cadrul ZF Bankers Summit 2024.

De asemenea, avocatul crede că va urma o revoluţie pe zona de open banking, după ce sectorul plăţilor a trecut prin multe schimbări în ultimii ani. „Încă sunt lucruri care vor fi implementate, cum este directiva PSD 3. Cred că vom vedea superaplicaţii care vor deschide drumul la servicii financiare mult mai agregate“.

Referindu-se la piaţa bancară pe ansamblu, Alexandra Manciulea a spus că va continua să se consolideze şi vor mai avea loc tranzacţii, după ce în ultimii ani unele bănci au crescut organic, iar altele şi prin achiziţii sau fuziuni.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro