Bănci și Asigurări

Singura clasă de asigurări care ţine pasul cu RCA-ul: vânzările de poliţe de sănătate, mai mari cu 30% la jumătatea anului 2016

Singura clasă de asigurări care ţine pasul cu RCA-ul:...

Autor: Anelis Baciu

11.11.2016, 18:28 924

Piaţa asigurărilor private de sănătate, una dintre speranţele companiilor de asigurări pentru creşterea vânzărilor, a marcat în primele şase luni ale anului o creştere de aproape 30% a primelor brute subscrise, până la 69 de milioane de lei (15,5 mil. euro), potrivit datelor publicate de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

Poliţele private de sănătate sunt astfel alături de poliţele auto obli­gatorii (RCA) singurele clase de asigurări unde com­pa­niile locale reuşesc să raporteze creşteri semnificative ale vânzărilor.

Spre deosebire însă de asigurările RCA, unde vânzările cresc în principal ca urmare a majorărilor de tarife, piaţa asigurărilor de viaţă creşte datorită unui interes mai mare al companiilor şi persoanelor fizice pentru protejarea sănătaţii angajaţilor sau personale. Interesul pentru astfel de poliţe a crescut însă odată cu promovarea mai intensă de către companiile de asigurări a acestor produse şi a beneficiilor lor.

„Trendul crescător al pieţei asigurărilor voluntare de sănătate va continua şi în următorii ani. Este în fapt o piaţă în formare, stimulată atât de cerere, cât şi de ofertă. Cererea în creştere este determinată de nevoia unei protecţii suplimentare, ca urmare a gradului scăzut de satisfacţie cu sistemul public al asigurărilor de sănătate, determinat în mare măsură de subfinanţarea acestui sistem. Oferta este mai atractivă şi mai consistentă, mai ales datorită numărului în creştere al companiilor de asigurări ce oferă produse de asigurare voluntare de sănătate. O estimare în cifre a acestei evoluţii este relativ dificil de realizat, dar cel mai probabil această creştere va fi de cel puţin 10% în fiecare din următorii 3-5 ani“, a explicat Sorin Mititelu, director general al BCR Asigurări de Viaţă.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro