Business Internaţional

Business Magazin. Cine a fost William Grant, cel care a pus pe piaţă celebrul brand de whisky Glenfiddich care a ajuns la venituri de aproape 2 miliarde de dolari

Business Magazin.  Cine a fost William Grant, cel care a...

Autor: Ioana Matei

30.06.2024, 21:01 151

Timp de 20 de ani, William Grant a lucrat la visul realizării „celei mai bune picături din vale” (un termen scoţian pentru whisky). Cu ajutorul familiei sale, a reuşit în cele din urmă să îşi îndeplinească viziunea, iar picăturile din Valea Căprioarelor, aşa cum se traduce numele brandului Glenfiddich, s-au răspândit în toată lumea.

William Grant s-a născut în anul 1839 în Dufftown, Scoţia. Când avea doar şapte ani, se ocupa cu păşunatul vitelor familiei pe dealuri. Apoi, a lucrat ca ucenic la un pantofar, cât şi ca angajat la o carieră de var. Cu toate acestea,  a avut parte de o educaţie bună, iar în 1866, a devenit contabil la distileria locală. A dobândit astfel experienţă în ceea ce privea producţia de whisky şi a devenit managerul distileriei, unde a lucrat timp de 20 de ani. Pe tot parcursul acestei perioade a vieţii sale, el a economisit bani pentru a-şi construi propria afacere în domeniu.

A reuşit acest lucru în 1886, când şi-a dat demisia de la locul său de muncă, a cumpărat terenul necesar, materialele şi maşinile şi, alături de cei şapte fii şi cele două fiice, a început să construiască ambiţiile sale de viaţă – la propriu, punând piatră cu piatră pentru realizarea unei distilerii. După un singur an de muncă, aceasta era gata, iar prima picătură a băuturii spirtoase create de familia Grant a căzut chiar în ziua de Crăciun a anului 1887. „Pasiunea, hotărârea şi spiritul pionieresc al lui William continuă să ne ghideze şi astăzi.

 

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

Traducere şi adaptare: Ioana Matei