Business Internaţional

Atenţionare de călătorie emisă de MAE pentru unele din destinaţiile preferate de români. La ce trebuie să fie atenţi turiştii

Atenţionare de călătorie emisă de MAE pentru unele...

Autor: Andreea Tobias

30.06.2024, 17:08 211

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) avertizează românii care călătoresc în Turcia şi Grecia asupra riscului crescut de incendii în sezonul de vară.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Turcia că sâmbătă au fost înregistrate 44 de focare de incendii pe teritoriul acestei ţări, 30 dintre acestea în zonele rurale şi 14 în zone forestiere. În perioada estivală, se vor înregistra temperaturi foarte ridicate în anumite zone ale ţării, existând şi pe viitor un risc ridicat de producere a unor incendii de vegetaţie.

În acest context, cetăţenii români sunt sfătuiţi să verifice condiţiile meteorologice şi eventualele atenţionări emise anterior deplasării, să manifeste precauţie în zonele afectate, iar în cazul în care primesc alerte telefonice cu privire la izbucnirea unor incendii în zona în care se află, să urmeze instrucţiunile autorităţilor locale şi ale reprezentanţilor unităţilor hoteliere, să monitorizeze îndeaproape mass-media locale şi să îşi anunţe prezenţa la nivelul misiunilor diplomatice/oficiilor consulare ale României din Turcia.

De asemenea, românii sunt sfătuiţi să se asigure că deţin suficiente resurse de combustibil, apă şi alimente, şi să menţină în stare de funcţionare mijloacele mobile de comunicare.

Totodată, MAE reaminteşte că este în vigoare o atenţionare de călătorie valabilă pentru Grecia, disponibilă pe pagina de Internet a MAE: https://mae.ro/node/65038.