Companii

Angajaţii fabricii de frigidere Arctic şi Beko de la Găeşti cer salarii mai mari

Beko România este unul dintre cei mai mari angajatori din economie, cu peste 4.000 de oameni pe ştatele de plată.
Numărul de salariaţi raportat la Ministerul de Finanţe a scăzut de la 4.300 în 2022 la circa 4.000 anul trecut.

Beko România este unul dintre cei mai mari angajatori din economie, cu peste 4.000 de oameni pe ştatele de plată. Numărul de salariaţi raportat la Ministerul de Finanţe a scăzut de la 4.300 în 2022 la circa 4.000 anul trecut.

Autor: Cristina Roşca

09.07.2024, 00:05 37

♦ Compania Beko România, care administrează două fabrici în judeţul Dâmboviţa, plus operaţiuni de import şi distribuţie, are în total peste 4.000 de salariaţi ♦ Cei mai mulţi lucrează în producţie.

Angajaţii fabricii de frigidere din Găeşti, Dâmboviţa a Beko România, fosta Arctic SA, au intrat în grevă la finalul săpâtămânii trecute, cerând salarii mai mari, spun sursele ZF din piaţă. Între timp, părţile s-au întâlnit, au căzut de acord, iar oamenii s-au întors la muncă, mai spun sursele.

Contactaţi de ZF, oficialii companiei şi liderul de sindicat nu au răspuns solicitării privind situaţia actuală în fabrica ce are o istorie de câteva zeci de ani. Ei nu au co­mentat nici despre salariile oferite de Beko România, care are local două fabrici în jude­ţul Dâmboviţa, plus operaţiuni de import şi distribuţie de electrocasnice.

Pe site-urile de recru­tări, compania are des­chi­se mai multe poziţii, însă nu este spe­cificat salariul în cazul niciuneia, iar asta în contextul în care tot mai multe firme au înce­put să facă publice câştigurile, într-o încerca­re de a transparentiza pro­cesul de angajare. Mai mult, din iunie 2026, companiile din Uniunea Europeană trebuie să se alinieze unui nou set de reguli, iar angajatori trebuie să asigure inclusiv transparenţa salarială atât înainte, cât şi după angajare.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro