Companii

Cel mai mare distribuitor, Intebrands, mai depăşeşte un prag şi ajunge la afaceri de 6 mld. lei

Cel mai mare distribuitor, Intebrands, mai depăşeşte...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

09.07.2024, 00:07 39

Interbrands Orbico, cel mai mare jucător de pe piaţa de distribuţie şi logistică, continuă să crească chiar după ce a intrat în clubul miliardarilor în euro, astfel că în 2023 a avut  o cifră de afaceri de peste 6 miliarde de lei (peste 1,2 mld. euro), în creştere cu 17% faţă de anul precedent, arată datele de la Ministerul de Finanţe.

Interbrans Orbico a luat naştere după fuziunea a doi jucători importanţi din piaţă,  Interbrands (cu companiile Interbrands Marketing & Distribution şi Professional Brands) şi Orbico (cu Orbico şi Orbico Beauty). Compania are peste 2.100 de angajaţi.

Clienţii companiei sunt  mari lanţuri multinaţionale de magazine, lanţuri locale de retail până la magazine angro, farmacii, comercianţi locali independenţi sau antreprenori B2B, conform datelor de pe site-ul companiei.

Primii zece jucători din piaţa de distribuţie de bunuri de larg consum au avut în 2023 o cifră de afaceri cumulată de 14,4 miliarde de lei.  Din această cifră, Interbrands reprezintă mai mult de 40%.

 

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro