Companii

Situaţie fără precedent: Mii de pasageri ai unor curse Tarom au fost afectaţi luni de anularea zborurilor după ce 29 de piloţi au anunţat pe rând că sunt inapţi medical. Piloţii cer salarii mai mari

♦ Tarom a adunat în ultimii ani pierderi de 1,9 mld. lei, iar cel mai recent ajutor de stat, de 95 mil. euro, aprobat de CE este condiţionat de reducerea costurilor şi ajustarea operaţiunilor companiei  Ziarul Financiar a încercat să ia legătura cu Institutul Naţional de Medicină Aeronautică şi Spaţială (INMAS), aflat în subordinea Ministerului Apărării şi care se ocupă cu selecţia, expertiza medicală şi psihologică pentru personalul aeronautic militar şi civil şi eliberează documentele de certificare medicală. INMAS nu a trimis niciun răspuns până la închiderea ediţiei.

TAROM, compania aeriană naţională, se confruntă cu o criză majoră în condiţiile în care cel puţin zece zboruri cu plecare de pe aeroportul Otopeni au fost anulate ieri lăsând mii de pasageri la porţile de îmbarcare.

„Am solicitat managementului com­paniei TAROM să ia urgent măsuri pentru situaţia actuală! Echipa managerială, selecţionată în baza prevederilor Ordo­nanţei privind managementul corporativ, are toate pârghiile legale să ia decizii administrative necesare pentru evitarea unor astfel de blocaje şi pentru a preveni repetarea lor“, a scris pe pagina sa de Facebook Sorin Grindeanu, actualul Ministru al Transporturilor şi Infra­structurii din România.

În 2012 fostul ministru al tranporturilor, Anca Boagiu, declara că „Tarom este distrusă din interior“ şi că „are nevoie de management privat“, iar tot în acel an, fostul premier Victor Ponta, anunţa că „va introduce management privat la Tarom“ şi că, cel mai probabil, „va fi prima companie de stat cu manager privat, posibil străin“.

La 12 ani de la acele declaraţii Tarom a ajuns la cel de-al 18-lea director din ultimii 11 de management privat şi al treilea din decursul ultimului an, după ce la 9 ianuarie Costin Iordache redevine director general al Tarom, după ce fostul director, Bogdan Popescu, îşi dăduse demisia după numai două luni. Anca Boagiu a fost numită membru în Consiliul de Administraţie al Tarom in data de 15 iunie, cu un mandat de patru ani, ca parte a unui nou consiliu.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro