Companii

Cum arată noile trenuri "româneşti" pe motorină, făcute la Paşcani, care vor fi vândute în Republica Moldova. Galerie FOTO

În timp ce clujenii şi-au luat tramvaie de 1,5 mil. euro din Polonia, moldovenii au bătut palma pentru 15 trenuri cu sistem Wi-Fi de la Remar Paşcani

Tren

Autor: Ioana David

10.06.2012, 16:30 13596

Fabrica Remar Paşcani, membră a Grupului Grampet, deţinut de omul de afaceri Gruia Stoica, a livrat un tren Diesel de călători care va circula în Republica Moldova.

"Trenul este alcătuit din patru vagoane, unul business class, celelalte de clasele II şi III", au spus reprezentanţii companiei.

Trenul are uşi cu închidere automată, sistem de climatizare, televizoare, sistem WI-FI, sistem sonorizat de informare a pasagerilor, rampă de urcare pentru persoanele cu dizabilităţi.

"Acesta este primul tren din cele 15 pe care Remar Paşcani urmează să le reconstruiască şi modernizeze pentru Căile Ferate Moldoveneşti. Remar Paşcani se află în negocieri avansate cu ţări din

Cum arată tramvaiele de 1,5 mil. euro cu internet Wi-Fi, care circulă în Cluj

Comunitatea Statelor Independente, pentru încheierea unor contracte de reconstrucţie şi modernizare a peste 100 de trenuri", au mai spus reprezentnaţii companiei.

Valoarea proiectului este de aproximativ 2,2 mil. euro.

Recent un prim tramvai polonez, din setul de 12 garnituri, construit pentru clujeni de fabrica poloneză PESA a intrat în circulaţie la Cluj. Tramvaiul, a cărui valoare ajunge la 1,5 mil. euro, are 44 de locuri pe scaune şi 298 de locuri în picioare, iar consumul este de 0,47 wh/t*km, mai puţin cu 50% decât garniturile vechi.