Companii

Din serialul “Tinerii care trebuie să schimbe România”. Azi, Simona Simion Popescu, Coca-Cola

Din serialul “Tinerii care trebuie să schimbe România”. Azi, Simona Simion Popescu, Coca-Cola HBC

Autor: Business Magazin

21.06.2011, 00:08 2893

Simona Simion Popescu, 37 de ani, ocupă dejumătate de an funcţia de director de resurse umane la Coca-ColaHBC România şi Republica Moldova, o companie care are 2.000 deangajaţi. Lucrează în Coca-Cola HBC România de şase luni, însă,spune ea, "am impresia că a trecut mult mai mult timp de la primamea zi în companie". Decizia de a accepta această poziţie a fostdificilă, deoarece a fost o schimbare totală a industriei: de la ITla FMCG.

Anterior a fost director resurse umane la Xeroxpe Europa Centrală, Turcia şi Israel. La Xerox, povesteşte SimonaPopescu, "am avut ocazia să cresc odată cu compania, eram legatăemoţional de firmă, iar aceste aspecte au îngreunattranziţia".

Factorul decisiv în alegere, care a coincis cucel mai dificil moment din carieră, a fost provocarea care i seoferea şi dinamica noului domeniu. Acum are în subordineaproximativ 35 de angajaţi, iar Simona Popescu spune că anul trecuta fost "unul extraordinar din punct de vedere al rezultatelor deresurse umane".

Implicarea angajaţilor a crescut cu 26% în 2010. Ideea deantreprenoriat, mărturiseşte acum, a atras-o mai mult laînceputurile carierei, când nu avea încă o direcţie clară de urmat,ci doar experienţa AIESEC şi a proiectelor organizate. În aceaperioadă, spune ea, majoritatea tinerilor îşi doreau să pornească oafacere proprie, "însă pe măsură ce cunoşti piaţa şi mediul deafaceri, ajungi să conştientizezi riscurile şi să priveşti altfelantreprenoriatul".

Simona Simion Popescu este unul dintre cei 600 detineri manageri pe care revista Business Magazin i-a propus înultimii şase ani ca o soluţie pentru schimbarea României. Ea maispune că zicala "Lumea este mică" se poate aplica foarte bine şimediului de afaceri, iar ofertele venite din partea head-hunterilorsunt inevitabile în viaţa oricărui profesionist.

"Numărul ofertelor nu are nicio relevanţă -pentru mine a contat cea primită anul trecut, venită din parteaCCHBC." Unde va fi peste zece ani? "Mă văd tot în sistemulCoca-Cola ori lucrând ca director de resurse umane pentru o ţarămai mare, ori ca director funcţional într-unul dintre sediilegrupului."