ZF News

JP Grup Oil urmează să debuteze la BVB în prima jumătate a lunii iulie

JP Grup Oil urmează să debuteze la BVB în prima...

Autor: Eduard Ivanovici

26.06.2024, 00:00 1330

Distribuitorul de carburanţi JT Grup Oil, care deţine cel mai nou terminal privat de produse petroliere din portul Constanţa, se pregăteşte de listare pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti, fiind vizate în acest sens primele două săptămâni ale lunii viitoare, spun reprezentanţii companiei pentru ZF.

Societatea s-a finanţat cu 20 de milioane de lei prin oferta publică iniţială derulată la BVB, în condiţiile în care JT îşi propusese iniţial să atragă 65 de milioane de lei. La ofertă au participat 2.163 de investitori, care au subscris circa 3,6 milioane de acţiuni. Pe AeRO, acţiunile se vor tranzacţiona sub simbolul JTG.

„Săptămâna trecută se aştepta eliberarea certificatului de înregistrare a acţiunilor de către Autoritatea de Supraveghere Financiară pentru a putea înregistra majorarea la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului şi pentru a înainta documentaţia la BVB. Se aşteaptă ca în primele două săptămâni din iulie să debuteze la BVB. Actele sunt acum la ONRC“, spun reprezentanţii JT.

Banii atraşi vor fi alocaţi pentru dezvoltarea şi consolidarea liniilor de business, de la creşterea volumelor de combustibili tranzacţionate pe piaţa locală până la deschiderea de staţii de alimentare în centre comerciale, destinate persoanelor fizice, precum şi finalizarea şi operarea JT terminal. Pentru 2024, JT Grup Oil estimează o cifră de afaceri de 332,9 milioane de lei, de la 224,4 milioane anul trecut. Totodată, compania prognozează că profitul net ar ajunge anul acesta la 11,7 milioane de lei, după 5,7 milioane în 2023.