Companii

România are 31 de fabrici de lactate şi brânzeturi, cu afaceri între 5 şi 50 de mil. euro, care susţin comunităţile din care fac parte. Când le vor susţine şi autorităţile pe ele? Daniel Donici, cofondator Artesana: „Producătorii locali sunt esenţiali pentru sănătatea unei economii, pe termen lung“

România are 31 de fabrici de lactate şi brânzeturi, cu...

Autor: Florentina Niţu

08.07.2024, 16:00 62

România are 31 de fabrici de lactate şi brânzeturi cu afaceri între 5 şi 50 de milioane de euro, care sunt inima economiei locale, contribuind real la prosperitatea comunităţilor în care îşi desfăşoară activitatea. Ele oferă locuri de muncă pentru aproape 3.300 de oameni şi susţin producţia agricolă locală prin colectarea laptelui de la fermieri mici şi medii din zonă. Datele privind aceste fabrici au fost extrase de ZF dintr-un top interactiv furnizat de Bridge to Information.

„Colectăm cu cisternele proprii laptele de la şase producători - ferme medii şi ceva mai mari, uneori colaborăm şi cu alţi producători pentru completarea cantităţilor de care avem nevoie. Cea mai mare parte a acestora se află pe o rază de maximum 30 km în jurul fabricii, la Tecuci, dar mergem până la maximum 100 km pentru laptele ecologic sau cel de capră. Fermele se află în judeţele Galaţi, Vrancea, Brăila şi Buzău“, spune Daniel Donici, cofondator al Artesana, care are două fabrici de lactate în Tecuci, judeţul Galaţi.

 

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro