Companii

Un mic atelier de mobilă a rămas fără finanţare de la stat. Cum explică autorităţile

Un mic atelier de mobilă a rămas fără finanţare de...

Autor: Corina Mirea

13.07.2013, 00:02 1181

Andreea Cicovschi, o tânără de 26 de ani din Bucureşti, absolventă de studii economice, a depus în urmă cu doi ani un plan de afaceri pentru pro­gramul care fi­nan­ţează busi­nes­su­rile tinerilor de­bu­tanţi în antre­pre­noriat. Proiectul i-a fost aprobat, iar din luna iunie a anu­lui 2011 Funny Furni­ture SRL-D, mi­cul atelier de mo­bilă la comandă al ti­ne­rei, a început activitatea cu trei angajaţi.

Problemele au început să apară în mo­mentul în care Andreea Cicovschi a depus cererile de decontare pentru utilajele de producţie, pentru care a făcut un credit de 5.000 de euro.

„Proiectul meu a fost înţeles greşit de la bun început, deşi a fost aprobat. Eu am menţionat că utilajele pe care le voi folosi vor fi second-hand (la mâna a doua - n. red.) şi în momentul în care am cerut decontarea a 5.000 de euro nu am primit decât 2.500 de euro, bani pe care a şi trebuit să îi re­tur­nez ul­te­rior pentru că utilajele nu erau noi, aceas­ta fiind una dintre con­diţiile im­puse pentru deschiderea unui SRL-D. Astfel că acum trebuie să îmi plă­tesc îm­prumutul de 5.000 de euro şi să mai achit şi impozitele care tot «curg»”, spune Andreea Cico­v­s­chi. Ea pre­ci­zea­ză că din momentul în care i s-au cerut banii înapoi, deşi afa­cerea a mers bine, cel puţin în primul an, având o cifră de afaceri de circa 6.000 de euro şi un profit net de 1.300 de euro, firma nu a mai avut buget pen­tru pro­mo­va­re, motiv pentru care bu­sinessul a înce­put să scadă din toam­na anului trecut.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 11.07.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.