Eveniment

Accord Group: Head-hunterii au simţit revigorarea economiei din ultimele luni ale lui 2010

Autor: Adelina Mihai

13.05.2011, 16:31 540

Sorin Popa, head-hunterul cu o experienţă de peste 10 ani înrecrutarea de executivi de top pe piaţa locală, crede că rezultatulpublicat astăzi de Institutul Naţional de Statistică, privindcreşterea economică de 0,6% în T1 2011, era de aşteptat, însă nu seştia cunatumul.

"Chiar dacă este o creştere relativ mică, totuşi este un semnbun pentru investitorii externi. Business-ul de executive search a<simţit> această revigorare încă din Q4 şi continuă şi acum.Companiile sunt mai preocupate de viitor ( adică de creştere) ,comparativ cu 2010, când <prezentul> era cuvântul de ordine(şi care însemna supraveţuire). Oricum, semnalele pozitive au venitdin ţările care au gestionat ceva mai bine perioada de criză (cumar fi cele din vestul Europei)", a spus Popa, care este managingpartner al firmei de executive search Accord Group România încă din2005.

Popa crede că, deşi este posibil ca ieşirea din recesiune să nuînsemne automat şi ieşirea din criză, România se află la începutulunui nou ciclu de creştere, dar care nu va avea aceeaşi dinamică cucel precedent, de dinainte de 2008.

"Pentru o creştere susţinută, cred că doar investiţiile îninfrastructura (autostrăzi, şosele, poduri, energie etc.) dublatede o absorbţie eficientă a fondurilor europene, precum şidezvolatrea IMM-urilor pot duce în viitor la prosperitatea pe carene-o dorim. Însă cu o condiţie : consecvenţă în luarea deciziilor,iar asta s-ar traduce prin desenarea şi implementarea uneistrategii la nivel de ţara în contextul Uniunii Europene", aconchis Popa.