ZF 24

Compania cehă Partners Financial Services preia 32% din Transilvania Broker de Asigurări, pentru 6 mil.euro, şi devine principalul acţionar al brokerului român

Compania cehă Partners Financial Services preia 32% din...

Autor: Roxana Rosu

08.07.2024, 11:50 200

Compania cehă Partners Financial Services (PFS) intră pe piaţa din România prin achiziţia unei participaţii de 32.89% la Transilvania Broker de Asigurări, în urma unei tranzactii de peste 6 milioane de euro.

PFS devine astfel cel mai mare acţionar al Transilvania Broker de Asigurări. Achiziţia face parte din planul de expansiune al Partners Financial Services, care a intrat anterior şi pe pieţele din Slovacia şi Polonia.

„Segmentul de consultanţă financiară, aşa cum îl cunoaştem în Republica Cehă, are potenţial mare în România. Oamenii îşi contractează în principal asigurările auto prin intermediari financiari, în timp ce alte servicii financiare sunt accesate direct prin  bănci. Noi credem că românii au nevoi financiare similare cu cele ale clienţilor cehi. Partners Financial Services operează cu succes pe piaţă de 17 ani", spune Petr Borkovec, CEO al Partners Financial Services.

Transilvania Broker de Asigurări, primul broker listat la BVB, are peste un milion de clienţi şi 1.700 de parteneri de distribuţie. Anul trecut, compania a avut venituri de peste 22 milioane euro şi a intermediat prime totale de 190 milioane euro.

"Avem încredere ca experienţa noastră şi know-how-ul unic pe care îl deţinem, ne vor permite să sprijinim în calitate de acţionar societatea Transilvania Broker de Asigurari pentru ca aceasta să ofere cele mai bune servicii de intermediere financiara clienţilor săi", spune Tomas Chadzivasilis, care gestionează expansiunea Partners în România.

Partners Financial Services urmează să fie aprobat ca nou acţionar de către Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) din România.

Partners Financial Services are aproximativ 600.000 de clienţi, 175 de filiale şi 3.200 de consultanţi, manageri, francizaţi şi stagiari. Partners Financial Services face parte din Partners financial group, care include şi Partners Investment Company, fondurile imobiliare Trigea şi Merity, şi NextPage Media, o companie de publishing care operează site-urile Peníze.cz, Finmag.cz, Heroine.cz şi revista Football Club.

În iulie 2019, grupul s-a extins pentru a include compania de asigurări Simplea, care oferă asigurări de viaţă unice, şi din iunie 2021, compania de pensii Rentea. Partners s-a extins şi în Slovacia în 2021 sub marca Simplea. Grupul a lansat prima sa bancă de consultanţă, Partners Bank, în martie 2024. Cifra de afaceri a grupului în 2023 a depăşit 4 miliarde CZK.