Auto

Porsche Engineering a deschis în Timişoara cel de-al doilea centru tehnologic pe care îl coordonează în România, alături de biroul din Cluj-Napoca. În 2023, compania vrea să extindă echipele din cele două locaţii cu peste 100 de specialişti

Marius Mihailovici, Managing Director Porsche Engineering în România

Marius Mihailovici, Managing Director Porsche Engineering în România

Autor: Cristina Bellu

21.11.2022, 11:45 516

Porsche Engineering, furnizor de servicii tehnologice şi subsidiară deţinută în totalitate de Porsche, anunţă deschiderea unui birou de peste 2.000 de metri pătraţi în clădirea United Business Center din Iulius Town, proiect dezvoltat de grupul IULIUS şi Atterbury Europe în Timişoara.

„Prin deschiderea biroului din Timişoara, facem un pas important în procesul de consolidare a prezenţei Porsche Engineering în România”, spune Dirk Lappe, CTO al grupului internaţional Porsche Engineering şi Preşedinte al Comitetului Acţionarilor pentru filiala din România.

Potrivit acestuia, în 2023, compania are în plan să extindă echipa locală cu peste 100 de specialişti, dintre care aproximativ 50 de dezvoltatori şi ingineri software vor fi angajaţi în Timişoara, iar restul în biroul din Cluj-Napoca, inaugurat în urmă cu şapte ani.

„Compania îşi propune să contribuie în continuare la dezvoltarea industriei locale de software pentru segmentul automotive, să pregătească actuala şi viitoarea generaţie de talente în domeniul tehnologiei, dar şi să aibă un rol în dezvoltarea societăţii. Activităţile sociale care îi implică pe angajaţii companiei, dar şi munca de voluntariat în comunitate reprezintă elemente cheie ale culturii Porsche Engineering”, completează Marius Mihailovici, Managing Director Porsche Engineering în România.

Porsche Engineering Romania, cu birouri de cercetare şi dezvoltare în Cluj-Napoca şi Timişoara, este o filială deţinută în totalitate de Porsche Engineering Group GmbH şi, este integrată în reţeaua globală Porsche Engineering, cu locaţii în Weissach, Bietigheim-Bissingen, Wolfsburg, Leipzig (toate în Germania), Praga, Ostrava (ambele în Republica Cehă), Shanghai, Beijing (ambele în China), Cluj-Napoca şi Timişoara (ambele în Romania) şi Nardò (în Italia).