Companii

Cei mai mari cinci cultivatori de cereale după cifra de afaceri au rulat 3,5 mld. lei în 2023

Cei mai mari cinci cultivatori de cereale după cifra de...

Autor: Florentina Niţu

27.06.2024, 00:07 2773

Cea mai mare companie din top este Agro Chirnogi, care cultivă circa 10.000 de hectare cu porumb, grâu, orz, rapiţă, soia şi lucernă în judeţul Călăraşi, deţinută de libanezii de la Maria Group. Ea a realizat o cifră de afaceri de 1,2 miliarde de lei în 2023, în scădere cu 23% faţă de anul precedent, iar profitul a fost de aproape 12 ori mai mic decât în anul 2022, arată datele publice.

ZF a luat în calcul doar companiile care au codul CAEN 0111 - Cultivarea cerealelor (exclusiv orez). plantelor leguminoase şi a plantelor producătoare de seminţe oleaginoase.

„Anul 2023 a fost, din păcate, plin de provocări pentru Moldova Farming şi mai puţin de oportunităţi de care să profităm. Provocările resimţite atât din calitatea noastră de fermier, cât şi din poziţia de distribuitor naţional de inputuri agricole ne-au pus la grea încercare capacitatea noastră de a supravieţui într-un mediu ostil şi dinamic şi amintesc câteva dintre provocări“, spune Cătălin Grigoriu, fondatorul Moldova Farming, unul dintre cei mai cunoscuţi antreprenori din agrobusiness, care lucrează circa 7.000 de hectare.

 

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro