Bănci și Asigurări

Alior Bank a confirmat retragerea din România: Vânzarea portofoliului de credite performante reprezintă „următoarea etapă în procesul de reducere treptată a operaţiunilor băncii din România“

Alior Bank a confirmat retragerea din România: Vânzarea...

Autor: Claudia Medrega

27.06.2024, 00:04 146

Alior Bank a confirmat ieri informaţia publicată de ZF privind retragerea din România susţinând că vânzarea portofoliului de credite performante de către sucursala Alior Bank în România reprezintă „următoarea etapă în procesul de reducere treptată a operaţiunilor băncii din România“. 

ZF a scris anterior că anunţul privind cesiunea unui portofoliu de credite performante de nevoi personale, în valoare de 97 mil. lei, de la Alior Bank către Patria Bank a transmis un semnal privind exit-ul Alior de pe piaţa bancară românească. 

"Vânzarea portofoliului de credite performante de către Sucursala Alior Bank în România reprezintă următoarea etapă în procesul de reducere treptată a operaţiunilor Alior Bank din România. Începând din 2022 şi până în prezent au fost derulate mai multe operaţiuni cu scopul eficientizării activităţii Sucursalei, printre care încetarea cooperării cu partenerul strategic Telekom Romania Mobile Communications, revizuirea opţiunilor strategice pentru definirea planurilor de viitor, stoparea procesului de creditare şi vânzarea portofoliilor de credite neperformante“, a transmis Alior ieri la solicitarea ZF de săptămâna trecută.  

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro