Business Hi-Tech

ZF Cybersecurity Trends 2024. Protecţia datelor în era AI. Laurenţiu Popescu, security product manager, Orange Business: Nu mai putem folosi tehnicile vechi de protecţie împotriva atacurilor cibernetice. Lucrurile s-au schimbat dramatic

Laurenţiu Popescu, Security Product Manager, Orange Business: Provocarea e să creştem nivelul de conştientizare al clienţilor că trebuie să investească în soluţii de securitate.

Laurenţiu Popescu, Security Product Manager, Orange Business: Provocarea e să creştem nivelul de conştientizare al clienţilor că trebuie să investească în soluţii de securitate.

Autor: Alexandra Cepăreanu, Ramona Cornea

27.06.2024, 00:07 114

„Să ai o soluţie de disastery recovery, soluţie de back-up, să faci tot ce poţi pentru a reduce cât mai mult consecinţele unui atac. Asta pe lângă politicile de securitate care ar trebui să existe, instruirea angajaţilor, teste de penetrare. Sunt multe măsuri care pot fi luate şi cu cât mai multe sunt bifate cu atât se reduc şi mai mult probabilitatea şi impactul unui atac.“

Într-o lume interconectată în care ameninţările cibernetice sunt omniprezente, companiile trebuie să înţeleagă că nu există protecţie 100%, însă prin implementarea şi utilizarea diverselor soluţii de securitate şi instruirea angajaţilor pot reduce riscurile la care sunt supuse, a explicat Laurenţiu Popescu, security product manager, Orange Business, în cadrul conferinţei ZF Cybersecurity Trends 2024. Protecţia datelor în era AI.

„Nu poţi să ai protecţie 100% împotriva atacurilor cibernetice indiferent de câte sisteme de protecţie beneficiezi, dar poţi să reduci impactul. Cred că e important să ai un anumit pool de tehnologii care să te ajute şi să ai tooluri de remediere. Pentru că nu mai vorbim doar de prevenţie, vorbim şi de remediere“, a spus Laurenţiu Popescu.

El a adăugat că este important ca jucătorii din mediul de business să ţină cont de câteva aspecte şi să bifeze câteva elemente pentru a-şi reduce riscurile şi a creşte nivelul de apărare în faţa atacatorilor. „E important să ai o soluţie de disastery recovery, soluţie de back-up, să faci tot ce poţi pentru a reduce cât mai mult consecinţele unui atac. Asta pe lângă politicile de securitate care ar trebui să existe, instruirea angajaţilor, audituri de securitate constante, teste de penetrare – care pot dezvălui anumite slăbiciuni în infrastructură. Sunt multe măsuri care pot fi luate şi cu cât mai multe sunt bifate cu atât se reduc şi mai mult probabilitatea şi impactul unui atac.“

 

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro