Companii

Industria marchează prima lună de creştere din ultimul an în aprilie: +12% faţă de aprilie 2023

Industria marchează prima lună de creştere din ultimul...

Autor: Răzvan Botea

14.06.2024, 00:07 156

Datele despre „sentimentul“ din industrie dau mâna cu datele statistice: producţia industrială a României a crescut cu două cifre an/an.

Industria României dă un prim semn de revenire în aprilie 2024 şi creşte cu 12% an/an, conform datelor brute de la Institutul Naţional de Statistică (INS). Este a treia veste bună, cel puţin la nivel de indiciu, pentru evoluţia economiei României în T2/2024, după ce vânzările cu amănuntul şi exporturile României au crescut de asemenea cu două cifre în aprilie.

Kurt Weber, managing director la compania de consultanţă în management Horvath România, spune că, deşi în economia Germaniei, de care România este dependentă în bună măsură, lucrurile nu sunt roz, pe plan intern, din discuţiile cu managerii de business din industrie rezultă optimism. Declaraţiile sale au fost făcute la ZF Live, emisiune susţinută de Orange Business.

Creşterea industriei din mai vine după o perioadă de scăderi succesive în ultimii ani şi plasează România printre puţinele state membre ale UE care au consemnat avansuri ale producţiei industriale în mai 2024 comparativ cu aceeaşi lună a anului precedent. 



 

 

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro