Companii

Ionuţ Bădică, inginer constructor, şi Alex Tudose, absolvent de etnografie au creat o fermă regenerativă în Dâmboviţa şi cultivă pe un hectar de teren 43 de varietăţi de legume. „Când vom ajunge la patru hectare şi o să facem a doua fermă aici, o să hrănim 700-800 de oameni. Până la finalul anului 2025 ajungem la acest nivel.“

Ionuţ Bădică, inginer constructor, şi Alex Tudose,...

Autor: Florentina Niţu

04.06.2024, 17:00 259

Ionuţ Bădică, de profesie inginer constructor, şi Alex Tudose, absolvent de etnografie şi folclor, au pus bazele fermei regenerative Sol şi Suflet, orientată spre îmbunătăţirea sănătăţii solului, în localitatea Vlădeni, judeţul Dâmboviţa, în urmă cu trei ani, iar în 2023 legumele cultivate pe un hectar au ajuns la 170 de bucureşteni şi braşoveni. Ei speră ca în 2025 să hrănească 800 de persoane, după ce mai deschid o fermă lângă cea din prezent şi măresc suprafaţa cultivată până la patru hectare.

„Până acum am fost mai lenţi decât clienţii. Cererea este mai mare decât capacitatea de pro­ducţie. Anul acesta rafinăm culturile şi din 50 de varietăţi o să rămânem cu 43, astfel încât să satisfacem eficient cererea. De asemenea, vom mări suprafaţa la două hectare, ceea ce înseamnă că vom putea produce mâncare pentru 400 de oameni în iulie, august şi septembrie, când sunt toate culturile. Când vom ajunge la patru hectare şi o să facem a doua fermă aici, o să hrănim 700-800 de oameni. Până la finalul anului 2025 ajungem la acest nivel“, a spus Alex Tudose, cofondator al Sol şi Suflet.

 

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro