Auto

Alexandru Anghel, relaţii publice, Tarom: După amiază va avea loc o întâlnire de lucru la nivelul Consiliului de Administraţie şi sunt invitaţi şi piloţii la discuţie

Alexandru Anghel, relaţii publice, Tarom: După amiază...

Autor: Florentina Niţu

08.07.2024, 13:32 118

Astăzi, 29 de piloţi, angajaţi ai companiei de stat Tarom, s-au declarat inapţi de zbor, iar astfel zece zboruri au fost anulate. Motivele lor sunt diverse, iar după amiază va avea loc o întâlnire de lucru la nivelul Consiliului de Administraţie, unde sunt invitaţi şi piloţii la discuţie, au spus reprezentanţii companiei pentru ZF.

"După amiază va avea loc o întâlnire de lucru la nivelul Consiliului de Administraţie şi sunt invitaţi şi piloţii la discuţie", a spus Alexandru Anghel, reprezentant al departamentului de relaţii publice al Tarom.

El a menţionat că astăzi 29 de piloţi s-au declarat inapţi de zbor. "Aceştia dau o declaraţie individuală, conform reglementărilor din domeniu, prin care spun că sunt inapţi de zbor pentru 24 sau 48 de ore, dacă consideră că nu-şi pot îndeplini atribuţiile. Pe declaraţie fiecare trece un motiv. Poate fi de la o situaţie fizică temporară, cum ar fi o migrenă puternică sau stres sau o reacţie a unui tratament pe care îl urmează", a explicat reprezentantul Tarom. 

În mod normal, a completat el, sunt echipaje de zbor suplimentare, dar nu au reuşit cu cele de back-up să acopere toate zborurile. 

"Cairo, Beirut şi Amman au fost primele trei zboruri anulate, de aseară, dar am încercat să găsim soluţii pentru pasageri: fie să îi trimitem pe alte rute, fie să îi acomodăm în alte locuri."